Alles omtrent planborden en pictogrammen voor kinderen

Stress in de ochtend

Stress in de ochtend
Het kan een hele uitdaging zijn om ’s ochtends iedereen op tijd de deur uit te krijgen. Veel ouders geven aan dat zij de ochtend als één van de stressvolste momenten van de dag beschouwen. En dat is jammer, want wie wil nou gestrest aan de dag beginnen? Hoe kan je zorgen dat de ochtend wat meer ontspannen verloopt?

Kinderen en grenzen stellen

Kinderen en grenzen stellen
Kinderen hebben een aangeboren drang zich te ontwikkelen en de wereld te willen ontdekken. Zonder deze drang zou je kindje niet de behoefte voelen te gaan zitten, staan, lopen, zich te leren aankleden en alle andere uitdagingen waar jonge kinderen voor staan. Dit vraagt om aanmoediging, maar ook om begeleiding en grenzen. In de eerste plaats grenzen voor de veiligheid van je kleine wereldveroveraar, maar in de tweede plaats ook grenzen om de sociale regels en normen en waarden te leren kennen. Een kind dat niet begrensd wordt, kan niet alleen een gevaar voor zichzelf zijn, maar groeit ook op tot een onevenwichtig persoon die niet goed kan functioneren in het dagelijkse leven.

Kinderen motiveren en belonen

Kinderen motiveren en belonen Ieder kind heeft wel eens een periode waarin het allemaal wat minder gaat. Door dan steeds te horen wat er allemaal niet goed gaat kunnen kinderen juist opstandig worden. Een positieve benadering van gedrag is daarom niet alleen prettig voor kinderen maar ook voor de ouders. Een beloning kan een goed hulpmiddel zijn bij gedragsverandering maar moet wel in de juiste verhouding staan met de zwaarte van het te veranderen gedrag en hoeft niet altijd een cadeau te zijn.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »