Over Peuterplanbord / kinderplanborden

Peuterplanbord.nl hoe het allemaal begon

Als vader van een dochtertje, van destijds 3 jaar oud, werd ik op de meest vreemde momenten bestookt met (op dat moment grappige) vragen als: 'moet ik nu naar bed?', 'is het vandaag gisteren?', foto eigenaar'moet ik vandaag naar het kinderdagverblijf?', 'is het vandaag zomer?' etc. Nadat een vriendin die het hele verhaal herkende, mij een foto toestuurde van een handig zelfgemaakt planbord, ben ik op zoek gegaan naar een planbord dat ik voor mijn eigen dochtertje kon gebruiken. Tijdens mijn zoektocht viel op dat er maar weinig kant en klare planborden te vinden zijn en dat veel moeders deze zelf maken. Dit bracht mij op het idee om te kijken naar de mogelijkheden om zelf een leuk, vrolijk en vooral groter bord te ontwikkelen. Naast het bord zijn er ook diverse soorten bijpassende pictogrammen ontworpen en daarmee was Peuterplanbord geboren. 

In de ontwikkelwijze is afgestapt van de wat meer traditionele en gangbare pictogrammen en planborden maar daarbij is wel nadrukkelijk de functie van het planbord en pictogram in het oog gehouden. Een en ander heeft geleid tot de pictogrammen en planborden die je hier in deze webshop terugvindt. Bij de totstandkoming van de producten is gebruik gemaakt van van de input van vrienden, ouders, kinderen en specialisten en bij deze wil ik hen dan ook hartelijk bedanken.

Doelgroep

Anders dan de naam doet vermoeden, richt Peuterplanbord zich niet alleen op peuters! De planborden en pictogrammen zijn ontworpen voor peuters, kleuters en schoolkinderen. De setjes pictogrammen zijn breed opgezet zodat alle leeftijdsgroepen ermee vooruit kunnen. Enerzijds kun je door deze opzet overbodige pictogrammen in bepaalde setjes aantreffen, anderzijds is het op deze wijze ook goedkoper dan het werken met los te bestellen pictogrammen.a

Merknamen

Omdat onze producten vrolijk en kleurrijk zijn, is voor de ‘merknamen’ gekozen voor overeenkomstige bloemennamen. Zo heeft ons eerste bord de naam ‘Blauwe ster’ gekregen, hetgeen goed past bij de kleur en het kleurverloop van het bord. In het Zonneroosje herken je de stijl van betreffende pictogrammenserie en hetzelfde geldt voor Pimpernel (wat matter) en Morgenster (rustiger). De serie Pimpernel is per januari 2017 uit het assortiment

Blauwe ster

Zonneroosje

Pimpernel

Morgenster

planbord blauwe ster voor kinderen

pictogrammen voor kinderen zonneroosje

pictogrammen voor kinderen pimpernel

Morgenster

Klanten

Naast onze oorspronkelijke doelgroep van ouders, leveren wij inmiddels ook aan scholen, zorgcentra, kinderopvangcentra, kinderpraktijken, logopediepraktijken, pleegzorg en nog veel meer. Een mooi compliment!