Leuke beloningskaarten voor uw kind

Belonen

Belonen is een goede manier om gedrag van kinderen te stimuleren/ veranderen. Door het geven van een compliment en/of het geven van een beloning, weet uw kind dat u trots op hem bent en zal het zijn best doen om dit gedrag vaker te tonen. Een beloning hoeft niet altijd iets groots of tastbaars te zijn, vaak is het voor een kind al een hele beloning als het een kruisje mag zetten op een mooie beloningskaart, een stickertje mag plakken of een beloningsmagneetje op het planbord mag plaatsen.

Beloningskaarten

Periodiek zullen we hier wat leuke beloningskaarten plaatsen die u kosteloos kunt downloaden. Deze gratis kaarten zijn gebaseerd op onze pictogramseries Zonneroosje en Morgenster en zijn geschikt voor peuters, kleuters en schoolkinderen.

Heeft u een wens met betrekking tot een beloningskaart, laat het ons weten en wie weet staat hij even later op deze pagina!

Om het pdf te openen, klikt u op het plaatje van de kaart die u wilt hebben. Vervolgens kunt u het pfd printen of opslaan.

En voordat u nu massaal al onze leuke beloningskaarten gaat downloaden.... vergeet niet dat beloningsmagneetjes het altijd beter zullen doen bij uw kind, zeker in combinatie met onze andere pictogrammen ;-). 

Kijk ook eens bij onze categorie belonen in de webshop

Algemeen

Een leuke knip en plak plaat om de tekening kompleet te maken. Deze beloningskaart is algemeen te gebruiken en is gebaseerd op onze pictogrammenserie Morgenster.
gratis beloningskaart algemeen
 

Eten

Eet uw kind niet goed? Met deze leuke beloningskaart 'eten', eet uw kind zich naar de finish. Voor iedere keer dat het bord is leeggegeten, mag uw kind een duimpje inkleuren of afvinken. U kunt eventueel tussentijdse beloningen instellen na iedere 5 keer bord leeg, om uw kind zodoende gemotiveerd te houden (15 keer is anders best lang wachten). Bij de finish volgt een leuke beloning!
 beloningskaart eten
  

Tanden poetsen jongen

erg belangrijk maar nog best lastig! Op deze beloningskaart staat een plaatje met 'tandenpoets instructie'. Na iedere keer goed poetsen mag uw kind een vinkje zetten. Met 2 vinkjes per dag ben je dan op dag 11 bij een kadootje. Waarschijnlijk vind uw kind het zo leuk dat hij of zij wel 3 keer per dag gaat poetsen om sneller bij het einddoel te zijn. 
beloningskaart tanden poetsen jongen
 

Tanden poetsen meisje 

- de meisjesvariant van tanden poetsen, met aangepaste afbeelding en kleuren
beloningskaart tanden poetsen meisje
 

Algemeen

Een leuke kaart die voor meerdere doeleinden is te gebruiken. Zo kun je op de kaart de plaatjes van het te belonen onderwerp plakken en afspraken maken met uw kind over de te volgen stappen en eventuele beloningen bij het behalen van de eerste, tweede en derde wolk. Deze kaart kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor zindelijkheid, slapen, opruimen etc. Wij zullen voor enkele van die onderwerpen nog aparte varianten van deze kaart maken.

 beloningskaart algemeen kinderplanborden.nl

 

 Toilet / wc 

Van het potje naar het toilet is een hele stap en daarvoor hebben wij deze aangepastte kaart gemaakt. De toiletrollen kunnen worden ingekleurd bij ieder goed groot of klein bezoekje aan het toilet en in de wolkjes kunt u zelf eventuele beloningen plaatsen, of gewoon een leuke en motiverende tekst!
belinigskaart wc / toilet
  
 De leukste beloningskaart op kinderplanborden.nl!