Voorbeelden van gebruik

Voorbeelden van gebruik

Onderstaand enkele voorbeeldleggingen bij gebruik door 1 kind, co-ouderschap, thema verzorging, 2 kinderen. De voorbeelden zijn allemaal gelegd op de eerste versies van het planbord Blauwe Ster (formaat 60 x 40) en met de pictogrammen Zonneroosje (jongen en meisje). Alle borden zijn tevens beschrijfbaar met whiteboardstiften en zodanig ook te gebruiken voor kinderen die net leren of reeds kunnen lezen en schrijven! In de loop der tijd hebben we gezien dat er enorm veel mogelijkheden zijn om het planbord met pictogrammen te gebruiken en dat een ieder hier zijn eigen invulling aan geeft. Onderstaand enkele voorbeelden van hoe wij het voor ogen zagen.

 

1 kind

gebruik door 1 kind

  • Vandaag is het woensdag (dagaanwijzer, roze kolom en de wesp boven de kolom);
  • Ik heb net de lunch opgegeten (groen vinkje, de ochtend is reeds weggehaald) en ga nu lekker buiten spelen met mijn vriendjes;
  • Na het buiten spelen krijg ik limonade en fruit waarna ik binnen ga spelen, opruimen en dan avondeten;
  • Na het eten, boekje lezen, tanden poetsen en naar bed;
  • Morgen brengt mama me naar school waar ik smiddags overblijf (kleine boterham naast school), daarna nog even naar de BSO en papa komt me daar ophalen;
  • Verder ga ik deze week vrijdag een halve dag naar school (1/2) en smiddags met papa naar het park, zaterdag zwemles, boodschappen doen en naar de stad. Zondag krijg ik zakgeld maar is het ook vaderdag!
  • Afgelopen maandag ben ik naar de tandarts geweest en dat ging harstikke goed;
  • boven aan het bord staat het eetmagneetje met daarachter 3 hartjes omdat ik 3 keer mijn bord heb leeggegeten. als ik 10 keer mijn bord goed heb leeggegeten, ga ik wat leuks doen met mama!

 

co-ouderschap

weekplanner planbord kind co-ouderschap

Maak voor je kind(eren) inzichtelijk waar ze wanneer slapen en wie ze komt halen! 

  • Maandag en dinsdag bij mama, woensdag na de BSO komt papa me halen en daar ben ik dan tot en met vrijdagochtend.
  • Vrijdagmiddag voor de lunch komt mama mij dan halen en daar blijf ik ook het weekend.

 

Thema verzorging

voorbeeld verzorging

Voor de jongste geruikers hebben we speciale setjes 'verzorging' waarmee een aantal belangrijke handelingen/dagelijkse routines geleerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan 's morgens naar het toilet/potje, daarna handen wassen, aankleden, ontbijten en tanden poetsen. Ook kan natuurlijk een middagslaapje in beeld worden gebracht. In combinatie met eten en drinken geef je zodoende een aantal belangrijke herkenningspunten aan en krijgt een kind steeds meer inzicht in de dagen en besef van tijd. In dit geval is er ook gekozen om het naar de toilet gaan te stimuleren, hetgeen zichtbaar is door de beloningsmagneetjes bovenaan het bord.
Door middel van de zogenoemde 'dagdelers' kan de ochtend, middag en avond op flexibele wijze worden ingedeeld om de focus nog meer op een bepaald dagdeel te richten.

 

2 kinderen

weekplanner planbord voor 2 kinderen

Er kan gekozen worden uit verschillende kaderkleuren waardoor ook 2 jongetjes of 2 meisjes het bord kunnen gebruiken en ieder zijn eigen setje kan herkennen. Hiernaast kan er voor enkele pictogrammen gebruik worden gemaakt van gezamenlijke setjes (bijv. eten & drinken, personen, feestdagen) De pictogrammen op onderstaande afbeelding zijn gelegd op een extra grote versie van planbord Blauwe Ster (90 x 60).

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »