• Lorem ipsum
FAQ
Planbord
Welk planbord is het meest geschikt voor mijn kind(eren)?
Op dit moment zijn er 3 verschillende formaten planborden. De kleinste planborden zijn de planborden Strand en Morgenster, die geschikt zijn voor 1 kind. Het planbord strand is daarbij het meest rustige en overzichtelijke bord, Morgenster is een 'vrolijker' ontwerp (en is daarmee mogelijk minder geschikt voor kinderen die niet teveel prikkels kunnen hebben).

Het 'midden formaat' planbord (60 x 40 cm) is geschikt voor 1 of 2 kinderen (er passen 2 van de grotere pictogrammen naast elkaar in 1 kolom) en dat zijn de planborden Weide en Blauwe Ster waarbij het planbord Blauwe Ster het meest rustig en dus overzichtelijk is.

Tot slot is er een 'extra' groot planbord van 90 x 60 cm en dat is geschikt voor 3 kinderen (er passen 3 grotere pictogrammen naast elkaar in 1 kolom). Dit planbord wordt ook wel eens gebruikt als familieplanbord. Op dit moment is er alleen een extra grote versie van het planbord Blauwe Ster verkrijgbaar.
Voor welke leeftijden zijn de planborden?
De planborden zijn in principe geschikt voor kinderen van alle leeftijden en het planbord Blauwe Ster wordt zelfs ook gebruikt als familieplanbord. Het meestgebruik worden de planborden echter in de leeftijdscategorie 2 t/m 12 jaar.

Door peuters worden de planborden gebruikt in combinatie met pictogrammen en zijn ze met name handig voor de dag(delen), tijdsherkenning maar ook bijvoorbeeld belonen (en training) zindelijkheid.

Voor kleuters die starten met school is het planbord een uitstekend hulpmiddel gedurende de eerste (maar ook verdere) schoolperiode. Als de kinderen ouder worden en bijvoorbeeld huishoudelijke taken krijgen, kan ook dat worden weergegeven op het planbord.

Voor de oudere kinderen zijn de borden beschrijfbaar en/of wordt dit gecombineerd met pictogrammen (want pictogrammen blijven fijn om mee te werken).
Het bord wordt niet goed schoon. Wat kan ik hieraan doen?

Het kan zijn dat de whiteboardmarkers vlekken achterlaten, deze zouden in eerste instantie moeten verdwijnen door gebruik te maken van een whiteboard reinigingsspray plus een droog zacht doekje. Mochten de vlekken hardnekkiger zijn, omdat de tekst bijvoorbeeld langere tijd op het bord heeft gestaan, dan kunt u het best gebruik maken van een 'Legamaster microvezeldoek voor whiteboard'.

Gebruikt u het bord intensief in combinatie met magneetjes dan zullen sporen van een whitebordmarker na verloop van tijd steeds lastiger schoon te krijgen zijn omdat de magneetjes miniscule krasjes in de laklaag achterlaten.

Pictogrammen
Welke pictogrammen zijn het meest geschikt voor mijn kind?
Wij hebben pictogrammen speciaal voor jongens of meisjes (Zonneroosje) en uniseks (Morgenster).

De pictogrammen van Zonneroosje zijn het meest uitgebreid voor wat betreft aanbod en aantal pictogrammen en zijn (wat betreft formaat) speciaal gemaakt voor de planborden Weide en Blauwe Ster. Er zijn diverse themasetjes verkrijgbaar en het zijn daarmee de pictogrammen die het meest geschikt zijn voor de wat oudere kinderen.

Voor wat betreft de pictogrammen van Morgenster is het aanbod in pictogrammen beperkter. De basisset plus de grotere (set van 81) uitbreidingsset omvat alle pictogrammen tezamen en voor het plannen van 1 week. De pictogrammen worden als rustiger ervaren, echter is deze serie minder geschikt voor de grote planner.
Kan ik ook losse pictogrammen bestellen?
Nee, helaas is het niet mogelijk om de pictogrammen los te bestellen. Wij hebben hierin een bewuste keuze gemaakt omdat het aanbieden van losse pictogrammen uiteindelijk stukken duurder zou uitvallen dan het werken met themasetjes (met een stuk minder pictogrammen).
Contactgegevens
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden