Een kennismaking met onze nieuwe pictogrammen

Neem een kijkje in onze (thema)sets en toepassingen.

Personen

Uiteraard zijn de belangrijkste personen die voorkomen in dit themasetje de personen die zich dicht bij het kind bevinden. Papa, mama, opa, oma, zusje. We gaan inmiddels een stapje verder door ook een vriendje, vriendinnetje en de oppas op te nemen.

De Seizoenen

Net als de setjes het weer, de maanden, en cijfers zijn deze setjes bedoeld om een stapje verder te gaan in het gebruik van het bord. Kinderen hebben vaak geen benul welk jaargetijde het is, behalve als de zon schijnt dan moet het wel zomer zijn. Helaas er is niets veranderlijker dan het weer en met de picto's van de vier seizoenen die een landschap doen veranderen in herfst, winter, lente en zomer leren ze bepaalde gebeurtenissen als bijvoorbeeld hun verjaardag te associeren met een bepaald seizoen. Bovendien ze zijn gewoon leuk!!


Belonen

Dat het gebruik van planborden en pictogrammen rust en structuur brengt en zo meer, dat mag duidelijk zijn. Het is echter ook een prima manier om positief gedrag van je kind te belonen en dat gaat ideaal met de specifieke setjes die wij hiervoor ontworpen hebben, zoals verzorging, taken en belonen.
Vervoer

Het setje vervoer voegt wat extra's toe aan de bestaande pictogrammen. Je plaatst de (kleinere) magneetjes met het vervoermiddel op een activiteit en geeft zo aan hoe je er komt. We hebben qua vervoersmiddelen gekozen voor fiets, auto, bus, trein, boot en vliegtuig.

Voor kinderen is het vaak al een bijzonderheid dat ze met de boot gaan en zo kun je dat visueel maken.

Feestdagen

Kinderen kijken vaak vol enthousiasme uit naar feestjes en geef ze eens ongelijk.  Wij hebben speciaal een themaset ontworpen met de meest gevierde dagen, zodat uw kind er in alle rust naar toe kan leven.

Hij/ zij kan zien wanneer het zo ver is en dat geeft rust. Het is ook mogelijk om het setje feestdagen te combineren met ons setje getallen, zodat je samen met je kind kan aftellen.

Het weer

Met het setje "Het weer" gaan we een stap verder in het gebruik van het planbord. Met de negen pictogrammen die verschillende weertypen aangeven leer je je kind omgaan met weersverwachting en het samengaan van bijvoorbeeld welke kleding je aantrekt en welke activiteiten er gepland staan. Zo gaan onweer en strand bijvoorbeeld niet goed samen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.