De eerste schooldag

De eerste schooldag

Hoewel de vakantie in het zuiden des lands nog in de beginfase zit, starten in minder dan 2 weken de eerste scholen in het noorden weer. Voor een aantal kinderen zal het ook het eerst (volle) schooljaar zijn en wij van Peuterplanbord, spelen daar uiteraard graag op in!

Dus heeft u kinderen die komend schooljaar voor het eerst naar school gaan, lees dit dan uiterst zorgvuldig en deel het met al uw vrienden en vriendinnen in eenzelfde situatie.

Na 4 jaar heerlijk spelen thuis en op de kinderopvang, hele dagen door papa en/of mama te worden vertroeteld en alle aandacht te krijgen, begint nu het serieuze leven...... het eerste schooljaar (en er zullen er nog velen volgen). 

Het eerste schooljaar is voor veel kinderen een hele overgang (waar gelukkig de meesten ook echt aan toe zijn en zin in hebben). Het begint vaak met een wendagje ....... en wellicht nog een wendagje. Uiteindelijk begint het dan echt en moet er 5 dagen in de week naar school worden gegaan. De kleuterklas (groep 1), en daarvoor en/of daarna wellicht ook nog de BSO. Een hele stap voor zo'n kleuter, die vraagt om een goede voorbereiding, en wat kan daar beter aan bijdragen dan een planbord met leuke pictogrammen speciaal voor school! 

Door middel van een planbord geeft u uw kind overzicht en houvast in deze toch al indrukwekkende eerste periode. Het geeft aan wanneer uw kind naar school gaat en naar de BSO en, niet onbelangrijk, wie haar wanneer waar komt ophalen. 

Uiteraard is een planbord niet alleen nuttig voor die eerste schoolperiode, al vanaf het derde levensjaar heeft een kind baat bij een planbord. Het draagt bij aan de ontwikkeling van tijdsbesef, (plan)vaardigheden, zelfredzaamheid en geeft houvast en rust. Tot slot is het ook nog eens erg leuk speelgoed! Zo spelen mijn eigen (5-jarige) dochtertje en haar vriendinnen erg graag 'schooltje' met haar planbord en vind ze het maar wat leuk om spelletjes en uitjes te plannen.

Het toeval wilt dat we net een speciaal setje pictogrammen 'school' hebben uitgebracht met daarin BSO, school, overblijven, schoolreisje, gym en natuurlijk de vrije dagen!

Kortom; Peuterplanbord, niet alleen maar leuk! 
 Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »