Gastblog Bikkelkids - Het is zeker de moeite waard

Wat is er beter om eens anderen en deskundigen aan het woord te laten. Dit is het eerste gastblog van een serie die wij zullen plaatsen. Deze keer BIKKELkids die vind dat peuterplanbord zich te kort doet met de naam, want grappig genoeg zijn het helemaal niet altijd de peuters die tot het planbord worden aangetrokken.Een goed en betaalbaar planbord voor kinderen

Enkele weken geleden werd mijn praktijk benaderd door Peuterplanbord met de vraag of ik folders uit wil delen aan ouders om hen zo bekend te maken met het planbord. Nou krijg ik wel vaker folders opgestuurd, die ik even doorlees en dan besluit ze wel of niet te gebruiken. Het Peuterplanbord had echter direct mijn interesse, ik ben namelijk al een hele tijd op zoek naar een planbord dat ik ouders aan kan raden.
 

De planborden die tot nog toe op de markt waren, waren óf niet overzichtelijk en duidelijk genoeg, óf véél te duur. Mijn advies aan ouders was dan ook meestal zij zelf aan de slag gingen met het maken van plaatjes en wat magnetisch tape. Dit is voor de ene ouder echter een gemakkelijkere opgave dan voor een andere ouder.
 

Omdat mijn interesse was gewekt, heb ik contact gezocht met het Peuterplanbord. Ik heb hen gevraagd of ik een planbord mocht uitproberen voor in mijn praktijk. Dat was geen enkel probleem. Sterker nog, ik kreeg supersnel één van de mooiste borden opgestuurd, ‘Blauwe Ster’, met een ruime keuze aan pictogrammen voor zowel jongens als meisjes. Het bord is overzichtelijk en de pictogrammen zijn duidelijk, precies wat ik zocht!
 

Inmiddels heeft het planbord een mooie plek gekregen in de wachtkamer. Kinderen die binnenkomen snappen het bord meteen en gaan aan de slag met het plaatsen van pictogrammen. Ze hebben zelf een stukje controle over hun dagindeling, begrijpen goed wat er van hen wordt verwacht en dat geeft rust. Dit kan vooral voor kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme een uitkomst zijn.

Het bord heet het Peuterplanbord, maar grappig genoeg zijn het helemaal niet altijd de peuters die tot het planbord worden aangetrokken. Een kind van 11 gaat er net zo gemakkelijk mee aan de gang.Veel ouders hebben inmiddels informatie gevraagd over het bord en hebben een folder meegekregen. Het is fijn ze daarmee goed te kunnen helpen. Ik zou zeggen tegen ouders die op zoek zijn naar wat meer duidelijkheid, structuur en rust in het leven van hun kind en dat van henzelf: schaf een Peuterplanbord aan. Het is zeker de moeite waard. Mochten er ouders zijn die tegen andere problemen aanlopen met hun kind en wat advies willen, neem gerust even contact op met mij bij BIKKELkids.


BIKKELkids richt zich op het direct en duidelijk oplossen van problemen bij kinderen. Iets wat niet altijd vanzelfsprekend is gebleken. BIKKELkids heeft korte wachtlijsten en trajecten, een persoonlijke benadering en vooral heel veel DUIDELIJKHEID.
 

Sara Heunen-den Hartog 
BIKKELkids


Zou u ook graag als gastblogger een stuk voor ons willen schrijven, neem dan gerust contact met ons op.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.