De eerste schooldag - een goede voorbereiding

Nog even en dan starten de eerste scholen weer. Voor een aantal kinderen zal het ook het eerste (volle) schooljaar zijn en dat is een flinke omschakeling!
 
Dus heeft u kinderen die komend schooljaar voor het eerst naar school gaan, lees dit dan uiterst zorgvuldig en deel het met al uw vrienden en vriendinnen in eenzelfde situatie.

Na 4 jaar heerlijk spelen thuis en op de kinderopvang, hele dagen door papa en/of mama te zijn vertroeteld en alle aandacht te krijgen, begint nu het 'serieuze' leven...... het eerste schooljaar (en er zullen er nog velen volgen). 

U heeft u verdiept in de scholen bij u in de buurt en uiteindelijk een keuze gemaakt voor een basisschool waarvan u vindt dat deze het beste past bij uw kind. Op de eerste schooldag gaat u uiteraard mee de klas in, waar de juf of meester de kinderen een uitleg geeft en alles laat zien. Nog even samen een boekje lezen, een dikke knuffel bij het weggaan en natuurlijk zwaaien voor het raam. De kop is eraf!

Het eerste schooljaar is voor veel kinderen een hele overgang (waar gelukkig de meesten ook echt aan toe zijn en zin in hebben). Het begint vaak met een wendagje ....... en wellicht nog een wendagje. Uiteindelijk begint het dan echt en moet er 5 dagen in de week naar school worden gegaan. De kleuterklas (groep 1) en daarvoor en/of daarna wellicht ook nog de BSO. Een hele stap voor zo'n kleuter, die vraagt om een goede voorbereiding. En wat kan daar beter aan bijdragen dan een planbord met leuke pictogrammen speciaal voor school! 

Door middel van een planbord geeft u uw kind overzicht en houvast in deze toch al indrukwekkende eerste periode. Het geeft aan wanneer uw kind naar school gaat en naar de BSO en (niet onbelangrijk) wie hem/haar wanneer waar komt ophalen. Uiteraard is een planbord niet alleen nuttig voor die eerste schoolperiode, al vanaf het derde levensjaar heeft een kind baat bij een planbord. Het draagt bij aan de ontwikkeling van tijdsbesef, (plan)vaardigheden, zelfredzaamheid en geeft houvast en rust. Hiernaast is het ook nog eens erg leuk speelgoed! Zo spelen mijn eigen (5-jarige) dochtertje en haar vriendinnen erg graag 'schooltje' met haar planbord en vinden ze het maar wat leuk om spelletjes en uitjes te plannen.

Speciaal voor het naar school gaan hebben wij een speciaal setje pictogrammen voor jongens en meisjes uitgebracht met daarin BSO, school, overblijven, schoolreisje, gym en natuurlijk de vrije dagen!

Kortom; Kinderplanborden, niet alleen maar leuk! 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »